Pages

Subscribe:

2012. február 7., kedd

Alapfelület előkészítése mázoláshoz

Hogyan készítsük elő az alapfelületünket a mázoláshoz

A mázolási munkának is,úgy mint bármilyen festő munkálatnál a legfontosabb munkálata a felületünk előkészítése.Legyen fa vagy fém felület,a lényeg hogy tartós bevonatot képezzünk rajta, így a legjobb ha betartjuk ezeket a hasznos tanácsokat.

Az első teendőnk a felületből egy sima jól tapadó alapfelület előállítása,amely a laza festékréteg eltávolításából és a felület csiszolásából áll.

Hogyan távolítsuk el a laza,festékrétegeket?:

A festékréteg eltávolítása több módon is történhet a felület állapot határozza meg.Ha csak néhány helyen rossz a régi festék réteg akkor az spatulával távolítsuk el teljesen,hogy laza nem tapadó réteg ne maradjon rajta.Amennyiben viszont több helyen és nagy mértékben gyenge a régi festékréteg,úgy ezek eltávolítása két módon lehetséges.Az egyik ilyen mód az égetés a másik a maratás.

Égetéssel való eltávolítás:
A régi réteg eltávolításánál ha égetést választunk akkor azt ugy kell elvégezni,hogy egy hőlégfúvóval (vagy vannak direkt ilyen gázégetők is) elkezdjük melegíteni a festékrétegek,amely hő hatására megpuhul és elválik a felületről.Folyamatos melegítés mellett kaparjuk a régi festéket,de ügyeljünk hogy saját magunkat ne égessük meg.

Maratással való eltávolítás:
A maratást kromofággal végezhetjük.A felületünket kenjük át kromofággal majd hagyjuk hatni,majd ha kifejtette hatását,kaparással illetve drótkefével távolíthatjuk el a régi festékréteget.A maratás helyett azért jobb az égetést választani,mert az egyszerűbb és nem is annyira balesetveszélyes egy rutinnal nem rendelkező számára.Amennyiben a maratást választja,szigorúan tartsa be a kromofágon is feltüntetett biztonsági előírásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése